Politika zasebnosti

Cilji te politike zasebnosti

Podjetje Sansibe d.o.o. spoštuje in ščiti vašo zasebnost. V nadaljevanju preberite, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki.

Ta izjava o varovanju osebnih podatkov opisuje obravnavo podatkov, ki nam jih zagotavljajo ali zbirajo naše digitalne platforme, ki obiskovalcem omogočajo dostop do naše spletne strani in uporabe naših storitev. Ta politika zasebnosti je skladna s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU in lokalno zakonodajo.

Sansibe d.o.o. je lastnik spletne strani zavedno.si in upravljavec osebnih podatkov. Ta izjava o varovanju osebnih podatkov se uporablja za naslednje kategorije posameznikov:

  • kupci,
  • potencialni kupci,
  • uporabniki naše spletne strani,
  • naši dobavitelji ter poslovni partnerji.

Osebne podatke pridobivamo izključno od vas samih, naj bo to tekom oddaje naročil ali nakupa, pri prijavi na e-novice ali v primeru drugih komunikacij z vami in se nanaša na vse obdelave osebnih podatkov, ki so opisane spodaj.

Ta politika zasebnosti se nanaša tudi na pridobivanje osebnih podatkov kupcev in potencialnih kupcev v klicnem centru.

Ta politika zasebnosti vam želi dati jasen pregled nad tem, kako obdelujemo osebne podatke, ki jih posredujete, našo zavezanost k varovanju teh podatkov in vašimi pravicami in možnostmi, ki jih imate za nadzor naših osebnih podatkov in zaščite vaše zasebnosti.

Podjetje Sansibe d.o.o. pri varovanju osebnih podatkov upošteva aktualno zakonodajo na področju RS, pri čemer upošteva smernice, ki jih postavlja Informacijski pooblaščenec.

ZVOP1 določa, da morajo biti ukrepi za zavarovanje ustrezni glede na naravo in tveganje, ki jih prinaša uporaba in obdelava osebnih podatkov. Zato se podjetje Sansibe d.o.o. zavezuje, da zbrane osebne podatke hrani in uporablja v skladu s Pravilnikom o zasebnosti ter zakonskimi določbami. Potrošnik je tako upravičen, da v vsakem trenutku ve, katere osebne podatke se pridobiva, ter kdo lahko do podatkov dostopa. Z ustreznim varovanjem vaših podatkov gradimo zaupanje z našimi strankami, poslovnimi partnerji in tako gradimo ugled našega podjetja.

Ob skrbi za politiko zasebnosti skrbimo za preventivo na vsaj polletni ravni, beležimo vnose, spremembe in izbrise osebnih podatkov. Vsi naši zaposleni so seznanjeni s politiko spletne varnosti, prav tako Pravilnik o zasebnosti odraža dejansko stanje. Naše podjetje posodablja operacijske sisteme, protivirusne programe, brskalnike in dodatke v brskalnikih.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO)

Podjetje Sansibe d.o.o. je imenovalo Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu [email protected]

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje glede obdelave vaših osebnih podatkov, ji lahko posredujete vprašanje na zgornji elektronski naslov.

Kaj so osebni podatki in ostali izrazi?

»Osebni podatki« so vse informacije, ki se nanašajo na vas in vas identificirajo osebno, bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so nam na voljo. Podjetje Sansibe d.o.o. bo zbralo različne osebne podatke o vas, ki nam jih posredujete, vključno z zgodovino nakupov. Podjetje Sansibe d.o.o. ne bo zbiralo nobenih posebnih kategorij osebnih podatkov (razen, če ni določeno drugače).

»E-novice« so elektronske novice, ki vsebujejo novice informativne narave, novice o ponudbah, dogodkih, promocijah in vse ostale novice, ki jih podjetje Sansibe d.o.o. želi deliti z vami.

»Pogodbeni obdelovalci« so partnerji, s katerim ima podjetje Sansibe d.o.o. pisni sporazum in lahko osebne podatke obdeluje samo v imenu podjetja Sansibe d.o.o. in jih ne delijo s tretjimi osebami in podjetji.

»Spletna stran« se nanaša na vse spletne strani in spletna mesta podjetja Sansibe d.o.o., in vključuje naslednje spletne strani:

  • spletna trgovina Za vedno;
  • krovna spletna stran našega spletnega centra: https://zavedno.si
  • spletna stran našega spletnega centra, ki skrbi za delovanje elektronske pošte: [email protected].

Nameni obdelave osebnih podatkov, vrste osebnih podatkov in pravna podlaga

Naročila & dostava izdelkov

Namen & Pravna Podlaga

V kolikor se odločite za nakup prek prodajnih kanalov, kjer opravite nakup na daljavo, potrebujemo za dostavo določene vaše podatke, brez katerih ne moremo opraviti svoje obveznosti, in sicer dostave vašega naročila.

Podatke zbrane za ta namen obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja (nakupa), ki ste ga opravili v enem izmed prodajnih kanalov na daljavo pri Sansibe d.o.o.

Hramba osebnih podatkov

Osebne podatke povezane z naročili in dostavo izdelkov, hrani podjetje Sansibe d.o.o. 10 let po obdobju na katerega se zadnje naročilo kupca nanaša, skladno z določbo o hrambi računov na podlagi 86. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov.

Vrste osebnih podatkov

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • Ime,
  • Priimek,
  • Naslov, Poštna številka, Mesto;
  • Kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta) za namen obveščanja o morebitnih spremembah naročila (rok dostave, obvestilo o dostavi itd.).

 

Vračila izdelkov, reklamacije

Namen & Pravna Podlaga

Veljavna zakonodaja kupcem zagotavlja, da lahko koristijo določene pravice v povezavi z uveljavljanjem stvarnih napak, garancijskih zahtevkov, vračila izdelkov brez razloga itd. ter možnosti, da lahko opravijo zamenjavo izdelka za drugega ali koristijo druge možnosti vračil (tudi vračilo kupnine).

Podatke zbrane za ta namen obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja (nakupa), ki ste ga opravili pri podjetju Sansibe d.o.o., saj vam drugače ne moremo posredovati novega izdelka (zamenjave) ali vrniti kupnine.

Hramba osebnih podatkov

Osebne podatke povezane z naročili in dostavo izdelkov, hrani podjetje Sansibe d.o.o. 10 let po obdobju na katerega se zadnje naročilo kupca nanaša, skladno z določbo o hrambi računov na podlagi 86. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov.

Vrste osebnih podatkov

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • Ime,
  • Priimek,
  • Naslov, Poštna številka, Mesto;
  • Kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta);
  • Zgodovina nakupov in računi izdani s strani Sansibe d.o.o.

Komunikacija z vami

Namen & Pravna Podlaga

Z namenom najboljšega svetovanja pri nakupih, ne glede na prodajni kanal (maloprodajne trgovine, klicni center), ima naše prodajno osebje dostop do vaših osebnih podatkov in nakupov pri nas. Na takšen način lahko vedno preverite, ali so podatki, ki jih imamo pravi, ter uveljavljate pravice vračila izdelkov ali uveljavljanje stvarnih napak in podobnih zahtevkov tudi v primeru, če nas obiščete brez računa. Sansibe d.o.o. obdeluje takšne podatke skladno z zakonitim interesom.

V kolikor takšne obdelave ne želite, lahko zahtevate izbris vaših podatkov.

Hramba osebnih podatkov

Podatki, ki se obdelujejo za ta namen, se hranijo skladno s prvima dvema namenoma, razen v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za obdelavo.

Vrste osebnih podatkov

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • Spol,
  • Ime,
  • Priimek,
  • Kontaktni podatki (telefonska številka, elektronska pošta);
  • Rojstni datum;
  • Stanje soglasji;
  • Zgodovina komunikacije z vami.

Prilagojena trženjska komunikacija

Namen & Pravna Podlaga

Podjetje Sansibe d.o.o. zbira soglasja posameznikov za namen prilagojene komunikacije glede popustov, ponudb, novosti, dogodkov in drugih vsebin prek različnih kanalov komunikacije (npr. e-mail, elektronska poša, SMS (vključujoč Viber, Whatsapp), telefonski klici, naslovljena pošta – katalogi, socialnih omrežji, obvestil preko brskalnika, informacij na spletnem mestu.

Ta obdelava ne vključuje nobenega avtomatskega profiliranja, ki bi imelo pravne ali podobne posledice za posameznika.

Hramba osebnih podatkov

Osebni podatki za ta namen se obdelujejo do preklica soglasja, hranijo pa največ eno leto po preklicu soglasja, v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za obdelavo.

Vrste osebnih podatkov

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • Ime;
  • Priimek;
  • Naslov;
  • Telefonska številka;
  • Elektronska pošta;
  • Spol;
  • Datum Rojstva;

Zgodovino nakupov in odzive na posredovano preteklo komunikacijo (npr. odprtje elektronske pošte, klik na povezave, nakup).

Od podatkov v zadnjih treh alinejah je odvisno, katere ponudbe boste prejeli, kako pogosto bomo komunicirali z vami in na kakšen način.

Kadarkoli se lahko posameznik odloči, da ne želi več prejemati tovrstne komunikacije z nami, s podajo pisne zahteve preko elektronske pošte [email protected]

Obvestilo stranke o nezaključenem naročilu prek spleta

Namen & Pravna Podlaga

Podjetje Sansibe d.o.o. potencialnim kupcem, ki so v svojo košarico dodali izbrane izdelke, a nakupa niso zaključile, občasno pošilja elektronsko pošto v povezavi z njihovim nakupom, s ciljem, da se nakup zaključi. Hkrati podjetje Sansibe d.o.o. takšne potencialne kupce tudi pokliče in jim ponudi pomoč pri zaključku naročila. Oboje se izvaja na podlagi zakonitega interesa.

Vrste osebnih podatkov

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • Spol,
  • Ime,
  • Priimek,
  • Naslov, Poštna številka, Mesto;
  • Kontaktni podatki (telefonska številka, elektronska pošta);
  • Vsebina nakupovalne košarice, ki jo je potencialni kupec zapustil pri naročilu na spletu.

Hramba osebnih podatkov

Upravljalec obdeluje te osebne podatke do uresničitve namena za katerega se hranijo.

Uporaba različnih oglaševalskih orodji

Podjetje Sansibe d.o.o. na podlagi zakonitega interesa pri spletnem oglaševanju uporablja storitvi:

Facebook Custom Audiences (»Facebook Prilagojeno Občinstvo«) – Facebooku posredujemo vaš elektronski naslov. V kolikor niste član skupnosti Facebook, se z vašimi podatki ne zgodi nič. Facebook nam ne posreduje podatkov o tem, ali ste ali niste njihov član. Na podlagi tega vam lahko prikazujemo bolj usmerjene in vam prilagojene oglase.

  • V nastavitvah svojega profila na Facebooku si lahko pogledate, ali smo vas vključili v takšno promocijo (zavihek »Advertisers and Businesses« oziroma »Oglaševalci in podjetja«) oziroma katera podjetja so vas vključila v takšno promocijo, in ali posamezna podjetja izključite iz takšnega prikazovanja, ali pa spremenite soglasje (zavihek »Ad Settings« oziroma »Nastavitve Oglasov- Oglasi na podlagi podatkov partnerskih podjetji«).
  • Zgornje nastavitve lahko preverite na naslednjem linku: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Google Customer Match (»Google Ujemanje Strank«) – Googlu posredujemo vaš elektronski naslov, v kolikor imate gmail.com elektronski naslov. V kolikor se podatki ujemajo in v kolikor niste ugovarjali takšnemu oglaševanju, bo Google poskrbel, da se vam prikazuje oglas, ki je prilagojen vam.

  • Google omogoča, da se sami opredelite, ali želite, da se vam prikazujejo prilagojeni oglasi. V kolikor želite preveriti, ali prejemate prilagojene oglase in/ali spremeniti nastavitve, lahko to storite prek naslednje povezave: https://adssettings.google.com/authenticated?hl=en.

Vrste osebnih podatkov

Za zgoraj omenjene namene, se oglaševalskim partnerjem posredujejo naslednji osebni podatki:

  • E-mail;
  • Telefonska številka;
  • Zgodovina nakupov.

Hramba osebnih podatkov

Upravljalec obdeluje te osebne podatke do uresničitve namena za katerega se hranijo.

 

Izvršbe, sodni postopki, inšpekcijski pregledi

Namen & Pravna Podlaga

Za namen vodenja izvršb glede neplačanih, a prevzetih izdelkov, sodnih postopkov in inšpekcijskih pregledov, obdeluje Sansibe d.o.o. določene osebne podatke, ki so pridobljeni skladno z zgoraj določenimi nameni.

V primeru izvršbe je pravna podlaga pogodba (nakup) med Sansibe d.o.o. ter zakonska pravica do izvršbe. V primeru sodnih postopkov in inšpekcijskih pregledov, pa je Sansibe d.o.o. odgovorna obdelovati osebne podatke skladno z zakonodajo.

Hramba osebnih podatkov

Sansibe d.o.o. hrani osebne podatke za ta namen do preteka zakonsko določenega roka.

Vrste osebnih podatkov

Obdelujejo se le tisti osebni podatki, ki jih je podjetje Sansibe d.o.o. zbralo za zgornje namene in ki so potrebni za izpolnitev namena.

Posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim

Podjetje Sansibe d.o.o. vaših podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen v primeru:

  • Poslovnega sodelovanja (pogodbena obdelava);
  • Policijo, inšpekcijskimi, sodnimi organi in drugimi institucijami, ki imajo pravno podlago za zahtevanje podatkov.

Mladoletne osebe

Podjetje Sansibe d.o.o. namerno ne obdeluje osebnih podatkov mladoletnih oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne. Takšna omejitev ne vpliva na učinkovanje sklenitve pogodbe mladoletnih oseb, skladno z veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji.

Varnost osebnih podatkov

Podjetje Sansibe d.o.o. nenehno skrbi za varnost vaših osebnih podatkov, skladno z ocenami tveganj, ki bi jih nepooblaščen dostop, izguba, uničenje, ponarejanje, manipuliranje ali razkritje, lahko povzročilo.

 

Pravice posameznikov glede obdelave osebnih podatkov

 

Obdelava osebnih podatkov

Vsak posameznik ima pravice glede obdelave osebnih podatkov, določene z veljavno zakonodajo. V kolikor želite uresničiti katero izmed spodaj naštetih pravic, nam to sporočite preko elektronske pošte [email protected].

Za potrebe identifikacije pri uveljavljanju vaših pravic, si upravljalec pridržuje pravico, da od vas zahteva dodatne podatke, hkrati pa lahko zavrnemo ukrepanje v primeru, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Skladno z veljavno zakonodajo, vam bomo odgovorili čim prej, najkasneje pa v enem mesecu od prejete zahteve.

ZA VEDNO
"Tkemo spomine v večne zgodbe, ki povezujejo srca in generacije."
SOCIALNA OMREŽJA
Facebook
Instagram
crossmenu